DeliLet på Randers Madfestival 2016


Vi har i dag været en tur i Randers for at besøge Randers Madfestival. Og det var en ganske bestemt udstiller vi var interesserede i, nemlig “DeliLet”, som ejes af Tanja Madsen.

Hvad er DeliLet?

DeliLet er en online forretning, der sælger “næsten-færdigretter”, dvs. ting på frost, køl og konserves, der med et minimum af tilberedning kan blive til de lækreste måltider. Produkterne bringes ud i oplandet (indenfor 70km) områdevis på faste dage om ugen for et beskedent beløb. DeliLet har til huse i Laurbjerg ved Langå, lidt sydvest for Randers. Ud over DeliLet har Tanja også “Tanja’s DeliCafé”, som laver tapas til take-away, i centrum af Randers. Også et meget populært koncept. Se mere om DeliLet her, og om Tanja’s DeliCafé her

Udenfor bager-segmentet

Persillepesto med rund etiket i top og bund.

Persillepesto med rund etiket i top og bund.

Og hvorfor er vi så så interesserede i Tanja? Det er vi fordi Tanja er vores pionér udenfor bagersegmentet. Tanja var den første der tog FoodInfo til sig, vel vidende at hun var udenfor vores primære fokusområde. Og i dag har Tanja lagt flere opskrifter ind i systemet end de fleste bagere, hun laver selv layouts, og bruger således FoodInfo flittigt. Tanja laver labels i mange formater, til de produkter hun sender ud, men bruger også FoodInfo’s næringsberegninger til at lægge ind i webshoppen, så de besøgende kan se dem inde på bestillingssiden – se f.eks. her.

Flot og kreativt

Det vi særligt gerne ville se i dag var de runde etiketter, som Tanja for nogle måneder siden opfordrede os til at få FoodInfo til at kunne benytte. Heldigvis havde Tanja MASSER af flotte glas med pesto’er, syltede grøntsager, kompot og saucer, så vi blev ikke skuffede. Og det bliver endnu flottere fremover.

Bunden af tomatpesto-glasset. Et rigtig fint sted at "gemme" de lovpligtige, men ikke fantastisk kønne, informationer.

Bunden af tomatpesto-glasset. Et rigtig fint sted at “gemme” de lovpligtige informationer. Mangler lige den sidste “indskydning” af placeringen på etiketten.

De nuværende sort/hvide top-etiketter på glassene bliver erstattet med etiketter med fortrykt logo i farver, hvor FoodInfo blot skal sætte produktnavnet på. De lovpligtige informationer står på en rund label i bunden, både nu og fremover.

Gode principper

Det er i øvrigt et godt princip, som flere bruger i forskellige varianter: At holde produktets mest synlige side flot og præsentabel, og “skjule” de lovpligtige informationer på et mindre synligt sted. Det kan man som her gøre ved at bruge to etiketter, men man kan også bruge én, og så folde den “kedelige” del ned på undersiden af produktet. Det kommer helt an på hvad det er for en emballage man ønsker at bruge.

Du spørger – vi lytter

Husk, som altid, at hvis du har nogle særlige ønsker vedr. layouts og label-formater, så kontakt os. Måske det kan løses på en halv time med et nyt eller tilpasset layout, måske vi skal ind og kode lidt … men vi gør det gerne! Hvis ikke Tanja havde spurgt os om de runde etiketter, havde vi nok ikke kunnet lave dem i dag.