news_banner

Kære bagere og konditorer!

Spormærkning er det her med at der f.eks. står "kan indeholde spor af hasselnødder og sesam" i slutningen af din ingrediensliste. Altså at der ikke som sådan er tilsat noget, der indeholder de angivne allergener, men at de godt kan være til stede alligevel, i små mængder.

Der kan være flere årsager til at have spormærkning på sin etiket - og der kan være årsager til at lade være. Som udgangspunkt er det en frivillig mærkning, men det kan jo være rart lige at vide hvordan tingene hænger sammen. Det kan du læse om i artiklen her:

Det du også kan læse i artiklen er, hvordan vi i FoodInfo har givet mulighed for at man kan til- eller fravælge den automatiske spormærkning - eller lave sin helt egen. Alle tre muligheder kan være relevante.

Kampagne: Fødevarestyrelsen kigger på mærkning

En anden ting jeg vil nævne er, at Fødevarestyrelsen har annonceret en kampagne der løber fra 1/6 og året ud, hvor de vil fokusere på mærkning af færdigpakkede varer. Jeg vil skrive mere om dette inden længe - i mellemtiden kan du jo overveje om mærkningen af dine færdigpakkede varer er i orden og opdateret - eller om den lige trænger til et eftersyn?

De bedste hilsner,
Anders, FoodInfo

Tak fordi du læste med! Spørgsmål? Ring til os på 5223 6999 eller skriv på info@foodinfo.dk. Vi tales ved!

Email Marketing Powered by MailPoet