news_banner

Kære bagere og konditorer!

Jeg har i dag haft en snak med en repræsentant fra fødevarestyrelsen, som var på kontrolbesøg hos en FoodInfo-kunde. Som regel går alt, hvad der handler om mærkning, allergener, ingredienser og næringsværdier problemfrit igennem, når man har FoodInfo, men denne repræsentant fandt altså et lille "hul" - bestemt ikke noget alvorligt, og ikke noget der kunne give nogen form for anmærkning eller lignende - men alligevel - det skal være i orden.

Jeg blev gjort opmærksom på, at i næringsberegningen skulle man skrive "heraf mættede fedtsyrer" - det er ikke længere nok at skrive, som vi har gjort det altid, "heraf mættet" (hvilket umiddelbart ellers giver mening, da det står lige under "fedt"). Samtidig skal der stå "heraf sukkerarter", og ikke som før blot "heraf sukker".

Så det har vi naturligvis rettet - men det kan have konsekvens for, hvordan dine labels ser ud, da en evt. næringsværdi-boks alt andet lige vil være blevet lidt højere og lidt bredere. Nu ser den sådan her ud:

næringsboks
Da jeg i sagens natur ikke kan kigge alle kunders labels for alle produkter igennem, vil jeg blot bede dig om at være opmærksom på, om der er noget der ser forkert ud på dine labels efter denne nødvendige ændring. Det kan nemlig forekomme, at noget af indholdet "ryger nedenud" af label'en, fordi det fylder lidt mere end før. Smid en mail til mig på anders@foodinfo.dk hvis der er problemer - og husk at skriv et eksempel på hvilket produkt jeg kan se problemet ved. Så er jeg sikker på, jeg kan hjælpe.

Nå, men nu hvor jeg alligevel har forstyrret dig: Har du set vores nye inspirations-hæfter/e-bøger?

Vi har forsøgt at samle de sidste 7 års erfaringer i 3 hæfter - som du enten kan skrive til os og få tilsendt fysisk (skriv til info@foodinfo.dk) eller du kan læse dem online HER

Selv dig, der har FoodInfo i fuld sving, og bruger det hver dag, kan med fordel læse hæfterne - specielt "Skab værdi med FoodInfo", der gennemgår alle de måder, hvorpå FoodInfo kan give din virksomhed et løft. Og det er da alligevel hele 9 forskellige måder, vi har valgt at skrive om, så det kunne jo være, der stadig var u-udnyttede muligheder?

Hæftet "Pakket og Klar" går lidt mere i dybden med alt omkring færdigpakkede varer - herunder krav til indhold på labels, hvordan man håndterer stregkoder, og meget andet godt!

God læselyst!

ebooks-vifte

De bedste hilsner,
Anders, FoodInfo

Tak fordi du læste med! Spørgsmål? Ring til os på 5223 6999 eller skriv på info@foodinfo.dk. Vi tales ved!