Kom godt i gang med FoodInfo


Denne side er henvendt til dig, der lige har tilmeldt dig. Her forsøger vi at ridse de grundlæggende begreber i FoodInfo op, så du hurtigt kan komme i gang.

Når du har læst denne side kan du med fordel kigge ind i FoodInfo-skolen – her finder du en hel samling videoer, delt op i grupper, som du kan komme i gang med.

Vi henviser også til vores Ofte Stillede Spørgsmål (eller FAQ) side.

Du kan også med fordel se disse to videoer. Den første hjælper dig hurtigt i gang ved at give et overblik over systemet. Den anden er mere en appetitvækker, der viser dig eksempler på hvad man kan med FoodInfo.

Overblik samt eksempel på indtastning

YouTube player

Eksempler på hvad man kan med FoodInfo

YouTube player

De 3 logins

Du har i velkomstmailen fået 3 logins. Alle 3 logins giver adgang til alle kontoens opskrifter, men med et specifikt sæt af rettigheder. Lad os sige at du har ønsket brugernavnet “bagerbob”. Så har vi oprettet følgende 3 logins, med de nævnte formål og rettigheder:

bagerbob: Dette er bagermesterens login, og det giver adgang til alle systemets faciliteter, dvs. til at se og oprette opskrifter, se og oprette ingredienser, og alt hvad systemet ellers kan.

bagerbob-f: Dette login bruges af medarbejderne i forretningen. De har ikke brug for at redigere i hverken opskrifter eller ingredienser, men til gengæld vil de gerne hurtigt og nemt kunne finde og overskue indhold og deklaration af produkterne.

bagerbob-p: Dette login bruges af medarbejderne i produktionen. De har brug for at kunne finde opskrifterne nemt, og at arbejde med dem (f.eks. skalere op og ned).

Som udgangspunkt har alle 3 logins det samme password (det, du angav under oprettelsen), men du kan ændre dem ved at trykke “glemt password” på login-siden.

Det grundlæggende princip

Princippet i FoodInfo er simpelt: Du opretter dine opskrifter udfra de ingredienser, der er i ingrediensdatabasen, og hvis der er noget du mangler, kan du nemt oprette det, eller henvende dig til os. Du kan lave delopskrifter, så du slipper for at indtaste ingredienserne i alle dine grund-deje i hver eneste opskrift der bruger dem.

Når en opskrift er oprettet, er mærkningen klar til brug. Der ligger også et færdigt forslag til en mærkat klar, hvis du skal mærke dit produkt. Der ligger også en næringsdeklaration. Bemærk, at det afhænger af de benyttede ingredienser, hvor omfattende næringsdeklarationen er.

Hvordan får man hjælp?

Der er flere muligheder for hjælp i systemet. Dels kan du altid finde den “blå hjælpeboks” øverst til højre på alle sider. Der er adgang til både hjælpesider, videoer, og “ofte stillede spørgsmål”, specifikt til den side du er på (for de fleste sider). Vi har også samlet alle de Ofte Stillede Spørgsmål (eller FAQ) på én side, hvor man måske kan få svar på sit spørgsmål. Og alle videoerne er som nævnt inde på FoodInfo-skolen. Hvis ingen af disse muligheder bærer frugt, så kontakter du os bare. Se vores kontakt-side for nærmere info.

God fornøjelse!