Viden om mærkning


Her kan du finde en række links til steder, der er nyttige at kende i forbindelse med mærkning, ingrediensliste, allergener, næringsberegning og andet af det, som FoodInfo kan hjælpe dig med.

Når du bruger FoodInfo er det ofte begrænset hvor meget du brug for at studere mærkningsregler – hvis du har det overhovedet – men der kan jo altid opstå tvivlsspørgsmål.  Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål vedr. mærkning – hvis ikke vi kan svare på stående fod er vi gode til at finde ud af det!

Mærkning vedr. ingredienser og allergener

  • Mærkningsvejledningen april 2016
    Alt om mærkning i et nogenlunde forståeligt sprog. 143 sider. Mærkningsvejledningen er den tekst, der er lettest at læse, og med mange gode eksempler. Den er dog relativt “bred” mht brancher, men det er til at arbejde med.
  • Bekendtgørelse om mærkning m.v. af fødevarer dec. 2014
    Også kendt som Mærkningsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsen fra fødevareministeriet, lovtekst, 10 sider. Indeholder de helt overordnede regler for mærkning. I store træk beskriver den “hvornår skal man mærke hvad”.

Alt om fødevaremærkning

  • Mærkningsforordningen okt. 2011
    Mærkningsforordningen er den mest komplette lovtekst om mærkning af fødevarer. Her findes svar på både det indholdsmæssige (ingredienslister, allergener, næringsberegning), det formmæssige (skriftstørrelser, skrifttyper, labelstørrelser osv) og de fleste andre tænkelige aspekter af produktmærkning. Ca. 50 sider.

Om næringsdeklaration

Om anprisninger

Selvom anprisninger ikke direkte er en del af FoodInfo, er det altid muligt at påføre labels “fri tekst” og dermed evt. også anprisninger.

 

Du kan læse meget mere om FoodInfo med udgangspunkt i vores forside som du kan komme til HER.