Gennem den seneste tid har vi arbejdet på at forbedre brugervenligheden i basis-systemet, bl.a. ved at ændre på menu-opbygningen. Indtil nu har menuen oppe i toppen af skærmen været simple links, men det nødvendiggjorde forskellige “menu-sider” (f.eks. “værktøjer”). Med den stigende mængde funktionalitet i systemet kunne vi godt se hvor det bar hen, og vi har i stedet lavet top-menuen med “drop-down” undermenuer, som det ses i dette eksempel:
Samtidig er “Labels” blevet tilføjet som en vigtig ting på øverste niveau, på linje med opskrifter og ingredienser. “Moduler” tilbyder adgang til funktioner vedr. de tilkøbs-moduler man måtte have adgang til.
Håndtering af Labels
Hvor labels før var noget man definerede for den enkelte opskrift, har man nu en række faste labels, og inde i opskriften kan man så vælge mellem disse. Som med ingredienser og opskrifter kan labels være offentlige og private, og går du ind på “labels->oversigt” vil du se systemets indbyggede to labels (flere er på vej). Dem kan du med “kopiér” knappen tage en kopi af til dig selv, og arbejde videre med. Eller du kan lave din egen fra bunden. Vi hører gerne fra dig hvis du har nogle særlige ønsker til en label, men ikke synes du vil bakse med at designe den selv. Det ER lidt langhåret, det kommer vi ikke udenom. Og derfor er vi klar til at hjælpe. Jo flere offentlige labels vi får i systemet, jo større chance er der for at du umiddelbart kan finde noget der kan bruges.
Kopiering af Opskrifter
På samme måde som med labels kan man nu også kopiere opskrifter, og bruge som udgangspunkt for nye. Det giver særlig god mening hvis en leverandør har offentliggjort en række spændende opskrifter, og man gerne selv vil bruge disse, evt. i tilpasset form. Og det ved vi, at der meget snart er leverandører der gør …
Data-oprydning
En anden rigtig rar ting er, at man nu kan vælge, hvilke ingrediens-grupper man vil se når man søger og når man opretter opskrifter. Indtil videre har man set “revl og krat”, dvs. simple ingredienser af alle slags (bl.a. også fisk, kød, grønt og andre ting, bagere nok sjældent bruger), og sammensatte ingredienser fra alle leverandører.
De fleste bagere har nok en ide om hvilke kategorier af ingredienser de er interesserede i at se, og man har sikkert også et begrænset antal leverandører, man benytter sig af. Så i stedet for at se 20 forskellige slags hvedemel kan man nu nøjes med at se måske 5.
Gå ind under “ingredienser->Filtrér” – der kan du fjerne flueben ud for de kategorier og leverandører du ikke er interesseret i. Som udgangspunkt er alt tilvalgt (som før).
Det var vist alt for nu … god fornøjelse, og tøv ikke med at kontakte os hvis der er noget der driller. Vil vi så gerne gøre dette til et så brugervenligt system som muligt.