FoodInfo i produktionen


FoodInfo er et rigtig stærkt værktøj ude i bageriet. Mange bagere bruger den flittigt herude, og har derfor lettere ved at udføre arbejdet fejlfrit.

Hvor er opskriften? – og hvor meget skal jeg lave?

6En forudsætning for, at dine medarbejdere i bageriet kan fremstille den kvalitet du ønsker, er selvfølgelig at de har adgang til korrekte og opdaterede opskrifter. Og gerne at de ikke skal bruge unødvendig tid – din eller deres – på at finde opskrifterne og sikre sig at det er de rigtige.

Hvis de forskellige opskrifter bruges i større eller mindre mængder fra gang til gang, kræver det også at medarbejderne regner rigtigt, når de skalerer opskriften – hver gang! Denne manuelle beregning er uden tvivl en fejlkilde. Og selv med en lommeregner er der masser af muligheder for at lave fejl. Fejl der enten koster på kvalitet og goodwill, eller kan medføre at en dej helt må kasseres, med omkostninger i tid og penge til følge.

FoodInfo finder og regner

Med en iPad eller anden tablet med FoodInfo, er man noget bedre hjulpet. FoodInfo har en funktion, der gør at skalering af opskrifter sker på den nemmest mulige måde. Man angiver simpelthen hvor mange kg. færdig dej man ønsker, og så skaleres opskriften op/ned efter dette.

Man kan vælge at se opskriften fuldt udspecificeret, hvor man tydeligt kan se alle del-opskrifter og deres indhold. Eller en simplere visning, hvor f.eks. en grunddej blot er angivet som én ingrediens. Hvad der er bedst, afhænger af opgaven. Opskrifterne indeholder naturligvis beskrivelser af arbejdsgangen, så også nye medarbejdere og lærlinge kan være med.

 

Thomas Jørgensen fra Brødsnedkeren bruger iPad'en i produktionen.

Thomas Jørgensen fra Brødsnedkeren bruger iPad’en i produktionen.