Kom hurtigt videre


Alle der har prøvet at indtaste en opskrift, har sikkert også prøvet at komme til et punkt, hvor der er en eller anden ingrediens, man ikke kan finde. Ja, beklager – FoodInfo indeholder ikke ALT i hele verden – men sammen med jer brugere arbejder vi på sagen.

Nå, men når man så mangler noget, så kan man gøre forskellige ting. Man kan finde noget, der minder meget om det man søger, og bruge det i stedet. Men hvis der ikke lige er et godt alternativ, eller man bare helst vil være helt præcis, så er vejen frem, at få ingrediensen oprettet.

Det vil vi gerne gøre – og I skal bare sige til. Men du vil nok gerne videre med din opskrift, så du ikke har sådan en halvfærdig opskrift liggende. Og måske endda kunne udskrive en OK ingrediensliste med det samme. DET har vi gjort nemmere nu.

 

2017-07-15_093901

 

Ud for indtastningsfeltet for ingredienser er der kommet en ny knap, som man kan bruge til at “lyn-oprette en dummy-ingrediens med”. “Lyn” fordi det faktisk er rigtig hurtigt, og du ikke skal forlade din opskrift. “Dummy”, fordi det kun er de helt basale ting du fortæller om ingrediensen, så den groft sagt mest kan bruges til “holde pladsen” indtil den rigtige ingrediens bliver oprettet. Det ser sådan ud, det vindue der popper op “ovenpå” din opskrifts-indtastning:

2017-07-15_094031

Som du kan se skal du bare fortælle hvad du vil kalde ingrediensen (F.eks. “Elephant mel”, hvis nu ikke det var der). Desuden hvad det skal fremstå som i ingredienslisten (f.eks. “hvedemel”). Til sidst kan du angive et antal gram, og så vil den ny-oprettede ingrediens blive sat ind i den opskrift du er i gang med, med det anførte antal gram!

Ingrediensen vil automatisk blive “tagget” med “dummy”, så du kan søge den frem ved at skrive dummy. Når vi (eller du) senere har oprettet den rigtige, er det nemt at skifte “dummy’en” ud med den rigtige med “ingredienser->søg og erstat”.

Vi håber også du synes det er smart. Vi bruger det selv flittigt, når vi taster opskrifter ind for folk, og ikke har de fulde oplysninger om hvilken type/leverandør der er tale om, når der f.eks. bare står “hvedemel”.

P.S. “Lynet” fremkommer først når du har gemt opskriften første gang – f.eks. ved at tilføje en ingrediens, eller give den dens navn og trykke “opdater”.