Hvorfor er det så smart med delopskrifter?


Det er smart af mindst to grunde:

  1. Du kan genbruge grunddeje, pynt, og andre ting der går igen i dine opskrifter
  2. Dine opskrifter bliver meget lettere at læse for f.eks. bagersvenden

F.eks. undgår du at svenden blander alle ingredienser incl. fordej, pynt og det hele!

Hvis opskriften er lavet uden delopskrifter ser den f.eks. sådan her ud:

vand
gær
mel
salt
sesamfrø

Hvis den er lavet med grunddejen som én delopskrift, og pynten som en anden, ser den sådan her ud (selvfølgelig med mængder på):

Grunddej, franskbrød:
vand
gær
mel
salt
Pynt, sesam:
sesamfrø

Er vi enige om at den sidste er lettest at læse, og sværest at lave fejl i? Og opskriften kan jo laves ved at indtaste TO ingredienser: “Grunddej, franskbrød”, og “Pynt, sesam”. Som du garanteret skal bruge mange gange, begge to. Så det går også stærkt.