Hvad kan jeg med fordel lave som delopskrifter?


Det man som regel laver til delopskrifter er sådan noget som:

  • Grunddeje
  • Fordeje
  • Iblødsætninger
  • Cremer
  • Fyldninger
  • Pynt
  • “Halvfabrikata”, f.eks. rasp, makroner
  • … og alt hvad du ellers bruger i mere end én opskrift!

Gør man dette, vil man tydeligt kunne se i opskriften for et produkt, hvilke ingredienser der til hører grunddejen, hvilke der er pynt, osv. F.eks. at sesamfrø ikke skal køres med i dejen, når de nu er til pynt!

Husk at delopskrifter godt kan indeholde andre delopskrifter. F.eks. kan et færdigt produkt indeholde rasp, som igen indeholder franskbrød, som igen indeholder franskbrøds-grunddej (som måske endda indeholder en fordej). Når du først har lavet delopskrifterne skal du overhovedet ikke tænke på dette – det holder systemet styr på!