Masser af nyt der letter dit arbejde


Det er ved at være et stykke tid siden vi har annonceret nye features og forbedringer i FoodInfo, og der er sket en hel del i mellemtiden! Måske har du bemærket det i dit daglige arbejde med FoodInfo – måske ligger der nogle gode overraskelser og venter på dig. Herunder fortæller vi kort om ændringerne.

Opskrifter/Ingredienser

Følgende forbedringer omhandler håndtering af opskrifter og ingredienser. Mange af dem er resultatet af henvendelser fra brugere – så husk, hvis du har en god idé eller der er noget du synes kunne forbedres, så sig til.

Rækkefølgen af ingredienser i en opskrift kan nu let ændres

En funktion, mange har savnet, er at kunne ændre rækkefølgen på ingredienserne i opskriften, så den f.eks. passer med rækkefølgen hvori ingredienserne blandes. Det er nu implementeret – og det er næsten for nemt at bruge: Man klikker og holder simpelthen på det lille “tag-fat” felt til venstre for en ingrediens, og så rykker man den derhen, hvor den skal være. Husk at trykke “opdater” bagefter.

Dine ingredienser er blevet lettere at finde

Efterhånden som vi har fået mange flere ingredienser i systemet, kommer der også mere frem, når man taster inde i opskrifts-redigeringen. Man har i et godt stykke tid kunnet filtrere sine ingredienser, ved at fravælge leverandører og kategorier, man ved, man aldrig bruger. Men stadig kan der godt komme mange “hits” når man skriver noget. Derfor har vi lavet to forbedringer. Dels kan du vælge din “favorit-leverandør” der hvor du også indstiller filtrering. Denne leverandør’s produkter vil komme opad i søgningen. Og den anden ting er endnu bedre: De produkter, du allerede har brugt i andre opskrifter, kommer allerlængst op, og bliver markeret med en lille stjerne.

Bagesvind medregnes – automatisk eller manuelt

Hvis du laver næringsberegninger, så skal der tages højde for bagesvindet i disse beregninger. Det færdigbagte produkt er mere “koncentreret” end dejen, når en del af væsken er fordampet under afbagningen. Det har vi nu implementeret, og du kan selv vælge om/hvordan det skal beregnes. Du kan som før ignorere det, du kan angive et specifikt bagesvind, eller du kan lade systemet beregne det udfra de oplysninger du har givet om “produktvægt” og “antal produkter pr. opskrift”.

Smartere kopiering af andres opskrifter

Du har længe kunnet kopiere andres offentlige opskrifter – og det er blevet endnu mere relevant nu, hvor leverandørerne er begyndt at offentliggøre opskrifter gennem FoodInfo. En lille detalje vi har lavet er, at de delopskrifter, der indgår i f.eks. en leverandørs opskrifter, kun bliver kopieret en gang. Dvs. hvis du kopierer 3 opskrifter, der indeholder den samme iblødsætning, vil du kun få én kopi af iblødsætningen – ikke én pr. opskrift. Lige som hvis du havde lavet opskrifterne selv.

Se om dine ingredienser er blevet opdateret fra leverandøren

Nogen gange sker der ændringer i dine opskrifter “bag din ryg” – det er som regel en god ting, for det skyldes f.eks. at en ingrediens har fået opdateret sine data, enten fordi der er rettet fejl fra leverandøren, eller fordi produktet rent faktisk er ændret. Men det kan jo medføre ændringer i dine næringsberegninger eller sågar ingredienslister, så det er meget rart at vide når det sker. Derfor kan du nu på dit “kontrolpanel” se om der er produkter der findes opdateringer til. I givet fald kan du gå ind på en side, hvor du ser hvilke af dine produkter der er påvirket, og hvilke ingredienser der er ændret. Så kan du vurdere, om der er basis for at ændre f.eks. et fortrykt skilt, eller lignende.

Man kan tilføje generelle noter til en opskrift

Indtil nu har man haft “noter til butik” og “fremgangsmåde” til at beskrive et produkt/opskrift. Nu har vi tilføjet “noter til mester”, som man kan se som opskrifts-“ejer”. Dem kan man f.eks. bruge hvis man offentliggør en opskrift, og gerne vil meddele noget til de bagermestre, der kopierer opskriften. Ud over det, der står i fremgangsmåden.

Flere allergener/”spor af”

Før kunne man angive 5 forskellige allergener for en ingrediens, og 5 “spor af”. Det var ikke helt nok, så nu kan man angive 7.

In-store display

In-store display er blevet kraftigt forbedret – dine kunder vil opleve nogle virkelig nyttige måder til at få overblik over dit produktsortiment – hvad enten de interesserer sig for allergener, kostfibre, kulhydrater, kalorier, eller …

Sortering af produkter efter nærings-egenskaber

Hvor man før blot kunne filtrere produkterne efter kategori, kan man nu også sortere dem efter følgende nærings-egenskaber:

  • Højt fiber-indhold
  • Få kalorier
  • Lavt fedtindhold
  • Få kulhydrater
  • Mindst sukker

Det er typisk de ting, kunderne er interesserede i (og erfarer du noget andet, hører vi gerne om det!).

Dette, i sammenhæng med allergene-filtreringen og kategoriseringen, giver kunden et rigtig godt værktøj til at finde det perfekte produkt til et givent formål.

Næringsindhold ved tryk på en knap, og mulighed for produktbeskrivelse

Før viste in-store altid ingredienslisten ud for hvert enkelt produkt. Nu kan man vælge om det er ingredienslisten, eller en indtastet produktbeskrivelse, der skal vises på in-store. “Den anden” kan så vises ved at trykke på en knap. Desuden er næringsindholdet også tilgængeligt nu, ved tryk på en knap.

Fast tekst, som du definerer

Du kan nu indsætte dit eget faste budskab øverst på in-store siden. Det kunne f.eks. være “Alle vore produkter kan indeholde spor af sesam og nødder”, eller blot en hyggelig hilsen til kunden. Teksten indtastes på in-store’s indstillings-side, hvor du også konfigurerer de nye visnings-muligheder som beskrevet ovenfor.