Forårsnyt til dig der arbejder med opskrifter


I løbet af februar har vi arbejdet hårdt på at gøre det endnu nemmere at arbejde med opskrifter. Efterhånden som FoodInfo er kommet ud og fungere i bagerierne rundt omkring, kan vi også nyde godt af bagernes erfaringer og gode ideer. Så vi har lyttet efter, og implementeret et par gode funktioner, som du garanteret bliver glad for i dit arbejde med opskrifter:

  • Del dine opskrifter op i delopskrifter – med ganske få klik.
  • Træk rundt med ingredienserne i opskriften for at få den rigtige rækkefølge
  • Husk mig! Slip for at taste brugernavn og password “hele tiden”.
  • Beregn kumarin-indhold (nu er der kumarin-data på flere kaneltyper)
  • Brug det samme label-layout på flere forskellige typer labels (eller andre typer papir)

Opdeling i delopskrifter – på “bagkant”

Det kan være svært at have det store forkromede overblik helt fra starten – hvordan er det smart at opdele sine opskrifter, for at man let kan navigere i dem, og for at de bliver vist på en god måde for bagerne. Måske har man fået lavet sine opskrifter for “store”, dvs. ikke delt dem nok op i delopskrifter. F.eks. kan det være at sesam-drysset til rugbrødet er kommet med i hovedopskriften – så kan det være svært for en uerfaren bager at regne ud, at der netop er tale om pynt, og ikke noget der skal med i dejen (jo, det er sket, et unavngivet sted i Jylland). Havde sesamfrøene stået i en delopskrift der hed “Pynt – sesamfrø”, ville de stå tydeligt og for refactorsig selv.

Det ville på godt dansk være TRÆLS at skulle ind i en masse opskrifter og slette nogle ting, oprette dem som delopskrift, og derefter indsætte delopskriften i den oprindelige opskrift. Så det har vi automatiseret. Arbejdsgangen er nu, hvis du har en “for stor” opskrift:

  • Gå ind på opskriften og tryk på sakse-ikonet.
  • Marker de ingredienser, du gerne vil have ud i en delopskrift
  • Angiv et navn på delopskriften.
  • Herefter oprettes delopskriften, ingredienserne tages ud af den oprindelige opskrift, og den ny-oprettede delopskrift sættes ind i stedet. Voilá! Din opskrift er nu mere overskuelig, og du kan genbruge delopskriften til andre ting.

Rækkefølge på ingredienser i opskrifter

Vi har jo godt vidst det! Det var lidt bøvlet, at man ikke frit kunne ændre på rækkefølgen af ingredienserne i opskriften. Da vi talte med Jonas, der er bager hos Brødsnedkeren, og fandt ud af hvor vigtigt det egentlig er, besluttede vi at få det fikset.

Så nu kan man med musen (eller med pegefingeren på en tablet/telefon) rykke frit rundt på ingredienserne i opskrifts-redigeringen. Husk at trykke “Gem” bagefter, som ved enhver anden ændring på opskrifts-siden.

Husk mig!rememberme

I en travl hverdag i bageriet gider man ikke bruge sin tid (al den tid man har sparet ved ikke længere at skule stå og fedte med lommeregneren!) på at taste brugernavn og password. Det kan man gøre én gang for alle nu, og så bliver det husket på den givne enhed (tablet/telefon/PC) indtil man beder om at blive logget ud igen.

Beregning af kumarin

Funktionen har sådan set været der et stykke tid, men nu har vi også fået kumarin-data for de “store” kaneltyper, så nu kan du få beregnet dit kumarin-indhold på langt de fleste opskrifter med kanel. Kumarin-beregningen finder du på opskrifts-visningen (ikke redigeringen), lige under ingredienslisten. Hvis der ikke er nogen kumarin-beregning, er det fordi der enten ikke er kanel i opskriften, eller at vi ikke har kumarin-data for den brugte kanel. Kontakt os, hvis du forventer kumarin-beregning, men ikke får nogen!kumarin

Label-layouts på mange label-størrelser

Før hang et layout sammen med en bestemt label-størrelse. Det kunne godt give noget bøvl med vedligehold af layouts. Hvis du f.eks. havde en stor og en lille label, med i store træk det samme udseende, måtte du alligevel vedligeholde 2 layouts. Lavede du en ændring, skulle du huske at lave den begge steder. Eller hvis du nu brugte endnu flere størrelser …!

Nu vælger man layout og label-størrelse hver for sig. Så skal man kun vedligeholde ét layout per “udseende”.

Tak fordi du læste med så langt! Husk altid, at hvis du har gode ideer til at forbedre FoodInfo, så sig til! Vi kan ikke få alle de gode ideer selv – det er dig, der arbejder med det, og ved hvad der er brug for.