Skriv ud lige som du vil


Her hos FoodInfo er vi ikke så meget for at skrive ting ud på papir når det ikke er nødvendigt. Det er dels fordi vi gerne vil passe på miljøet, og så fordi, at når man f.eks. skriver en opskrift ud, så er det stykke papir værdiløst så snart man efterfølgende laver en ændring i opskriften.

Derfor prioriterer vi altid, at lave online-løsninger, så man kan bruge en tablet eller PC i de situationer, hvor man ellers kunne forestille sig at bruge en udskrift.

Meeen …

… når det så er sagt, så ER der jo tilfælde hvor en udskrift er praktisk, eller ligefrem nødvendig. Den oplagte grund, som vi må tage på vores kappe, er at FoodInfo jo er et online system – så hvis ens internet, eller vores servere, går ned, så kan det være rart med et offline alternativ (NB: Vi arbejder på en løsning så man alligevel kan tilgå sine opskrifter offline, men det kommer vi tilbage til!).

Nogle gange har man også brug for at dokumentere noget overfor myndigheder eller andre – og så kan en udskrift være nødvendig. Og en udskrift BEHØVER jo heller ikke være på papir – man kan jo også skrive til en pdf-fil.

Så vi har gjort det lidt nemmere

Det handler jo mest om udskrift af opskrifter. På opskrifts-siden er der rigtig meget information. Og det er sandsynligt, at man ikke har brug for at skrive det altsammen ud. Måske vil man bare gemme alle sine kalkulationer i en mappe, eller lave en mappe med offline-opskrifter til bagerne. I begge tilfælde er det en ret begrænset mængde af info, der er brug for. Så vi har lavet disse tre knapper i bunden af opskrifts-siden:

2017-05-07_115155

 

Så kan man vælge og vrage i, hvad der skal med på ens udskrift (første knap), man kan vælge at gå tilbage til normal visning af ALT (anden knap), og man kan, når det er som det skal være, skrive ud (tredje knap). Når man trykker på første knap får man noget lignende dette at se:

 

2017-05-07_115638

 

Man tilføjer og fjerner simpelthen flueben indtil man har den opsætning man ønsker, og så trykker man “Vis siden med disse indstillinger”. Så kommer man tilbage på opskrifts-siden, og kan trykke “Udskriv denne side” hvis alt er som det skal være. Hvis man ofte bruger en bestemt “tilpasning”, altså ofte vælger de samme elementer ud, kan man gemme dem som standard, med knappen “Gem som standard for udskrift”.

Håber det kan gøre livet lidt nemmere for jer, der skriver ud i ny og næ 🙂