FoodInfo som mesters værktøj


FoodInfo hjælper også med at optimere bageriets økonomiske resultat. Både direkte og indirekte. Som beskrevet andetsteds, bliver medarbejderne mere effektive, og yder en bedre service. Det er der i sagens natur god økonomi i. Men produkterne skal også være optimerede i forhold til kostpris, og vha. tilkøbsmodulet “Kalkulation” har man mulighed for at lave en præcis kalkulation på de enkelte produkter.

Listepriser eller egne priser

Modulet tager selvfølgelig udgangspunkt i de opskrifter, du allerede har tastet ind. Dertil skal bruges dine indkøbspriser, og flere leverandører stiller deres listepriser til rådighed, som du kan tage udgangspunkt i. Du kan for hver enkelt ingrediens, du bruger, vælge at bruge en listepris eller din egen specialpris. Når systemet kender priserne på alle ingredienser i et produkt, kan det fremstille en fuld kalkulation.

Se hvad hver enkelt ingrediens bidrager med

Med “fuld kalkulation” mener vi, at vi ikke blot regner den samlede kostpris for produktet, men også viser “mellemregningerne” i form af kostpris på hver enkelt ingrediens. Dem sorterer vi så efter pris, så man let kan se hvad der “gør et produkt dyrt”. Det er selvfølgelig ofte her, det kan betale sig at skrue lidt – enten ved at ændre på ingrediensen, mængden, eller ved at forhandle sig en bedre pris. Men ligegyldig hvad – hvis ikke du ved det er der koster, i produkterne, kan du ikke tage action på det.

new_calc